کانون سلامتی کانون سلامتی


در مورد سوکرالوز بدانید

در مورد سوکرالوز بدانید

خلاصه مطلب: سوکرالوز تنها شیرین کننده کم کالری ساخته شده از شکر است که حدود 600 برابر شیرین تر از آن است و می تواند مانند شکر در طیف گسترده ای از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. برای از بین بردن و یا کاهش کالری در انواعی از محصولات از جمله نوشیدنی ها، محصولات پخته شده،...



سوکرالوز تنها شیرین کننده کم کالری ساخته شده از شکر است که حدود 600 برابر شیرین تر از آن است و می تواند مانند شکر در طیف گسترده ای از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. برای از بین بردن و یا کاهش کالری در انواعی از محصولات از جمله نوشیدنی ها، محصولات پخته شده، دسر، فرآورده های لبنی، میوه های کنسرو شده، شربت، ادویه و فلفل می توان از سوکرالوز به جای شکر استفاده کرد .

سوکرالوز در سال 1976 کشف شد و بیش از 100 مطالعه علمی بر روی آن در طی یک دوره 20 ساله صورت گرفت که مشخص کرد مصرف این شیرین کننده برای همه بی خطر است. سوکرالوز اخیراً توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA) و کمیته تخصصی مشترک FAO / WHO در مورد مکمل های غذایی (JECFA) در سال 1990 مورد تایید قرار گرفته است.

سوکرالوز توسط مقامات برجسته نظارتی در سراسر جهان مورد تایید قرار گرفته و از سال 1991 توسط میلیون ها نفر از مردم در سطح بین المللی مصرف شده است.

سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز تنها شیرین کننده کم کالری ساخته شده از شکر است و در سراسر جهان به عنوان ماده شیرین کننده در مواد غذایی و نوشیدنی های کم کالری به کار می رود و همچنین برای مصرف کنندگان در سوپر مارکت ها و خارج از آن نیز موجود است.

سوکرالوز از چه چیزی ساخته شده است؟

سوکرالوز از طریق یک فرایند چند مرحله ای ثبت شده از شکر ساخته شده و از مشتقات آن است که به صورت انتخابی سه اتم کلر را جایگزین سه گروه از هیدروژن- اکسیژن موجود در مولکول شکر می کند. اتم های کلر شدیدا محدود به ایجاد یک ساختار مولکولی هستند که فوق العاده پایدار است و حدود 600 برابر شیرین تر از شکر است.

آیا سوکرالوز بی خطر است؟

بله. بیش از 100 بررسی علمی صورت گرفته بر روی سوکرالوز در طی یک دوره 20 ساله بی خطر بودن آن را ثابت کرد. نکته مهم این است که مطالعات سم شناسی جامع، برای برآورد کردن بالاترین استانداردهای علمی طراحی شده اند و به وضوح نشان دادند که سوکرالوز سرطان زا نیست. اطلاعات حاصل از این مطالعات به طور مستقل توسط کارشناسان بین المللی در رشته های مختلف علمی از جمله سم شناسی، سرطان شناسی، مبحث شناسایی جنین ناقص الخلقه، مغز و اعصاب، خون، اطفال و تغذیه مورد بررسی قرار گرفت.

چه نهادهای نظارتی مشخصات ایمنی سوکرالوز را بررسی کردند؟

علاوه بر FDA ، بی خطر بودن سوکرالوز توسط FAO / WHO کمیته تخصصی مشترک در مورد مکمل های غذایی (JECFA)، شعبه حفاظت بهداشت و رفاه کانادا؛ سازمان ملی غذا استرالیا؛ و وزارت بهداشت آرژانتین، برزیل، چین، مکزیک و در مجموع بیش از 30 کشور در سراسر جهان مورد تایید قرار گرفت.

انواع محصولاتی که حاوی سوکرالوز هستند.

سوکرالوز در ساخت تعداد زیادی از محصولات کم کالری از جمله نوشابه های غیر الکلی، بستنی، محصولات لبنی و مواد غذایی پخته شده بکار می رود. یکی از ویژگی های منحصر به فرد سوکرالوز این است که همانند شکر با قرار گرفتن در معرض دمای بالا شیرینی خود را از دست نمی دهد و در طولانی مدت قابل استفاده می باشد.

محصولات ساخته شده از سوکرالوز در طول آشپزی و نانوایی و نیز ذخیره سازی در طولانی مدت شیرینی خود را حفظ می کند. در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو استفاده از سوکرالوز را در 15 فقره از مواد غذایی و آشامیدنی تایید کرد:

  • مواد غذایی پخته شده و ترکیبات نانوایی
  • نوشیدنی ها
  • آدامس
  • قهوه و چای
  • شیرینی ها
  • محصولات لبنی
  • روغن و چربی (سس سالاد)
  • دسر و ترکیبات لبنی
  • میوه و آب یخ
  • ژلاتین وپودینگ ها
  • مربا و ژله
  • فرآورده های لبنی
  • آب میوه ها
  • جایگزین های شکر
  • سس شیرین و شربت

آیا محصولات شیرین کننده سوکرالوز حامل برچسب های هشدار دهنده و یا اطلاعات درج شده بر روی آن هستند ؟

خیر. نیازی نیست که سازمان های نظارتی و نهادهای علمی که بی خطر بودن سوکرالوز را تایید کرده اند، هر گونه اطلاعات هشدار دهنده را بر روی بر چسب محصولات شیرین کننده سوکرالوز نصب کنند.

آیا سوکرالوز فراهم کننده کالری است؟

سوکرالوز به خودی خود بدون کالری است و هنگامی که از آن برای شیرین کردن مواد غذایی یا نوشیدنی استفاده می شود، هیچ کالری را به آنها اضافه نمی کند. با این حال، محصولات ساخته شده از سوکرالوز گاهی اوقات حاوی کالری از منابع دیگری مانند کربوهیدرات ها ، پروتئین و چربی می باشند.

سوکرالوز چگونه در بدن عمل می کند؟

اگر چه سوکرالوز از شکر ساخته شده است، اما بدن آن را به عنوان شکر یا کربوهیدرات های دیگر نمی شناسد. مولکول سوکرالوز از طریق بدن بدون تغییر عبور می کند، متابولیزه نمی شود و پس از مصرف از بین می رود.

آیا کلر موجود در سوکرالوز به طور بالقوه مضر است؟

خیر. کلر، در قالب کلرید، عنصر بی خطر و طبیعی موجود در بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها یی است که ما هر روزه می خوریم. سوکرالوز در طبیعی ترین منابع آبی وجود دارد و همچنین در کاهو، گوجه فرنگی، قارچ، خربزه، کره بادام زمینی و نمک یافت می شود. اضافه کردن کلر به مولکول سوکرالوز آن را عاری از کالری می کند. کلر موجود در مولکول سوکرالوز از نظر شیمیایی و بیولوژیکی بی اثر است طوری که سوکرالوز بدون متابولیزه شدن از بدن عبور می کند و پس از مصرف از بین می رود.

چه مقدار از سوکرالوز برای مصرف افراد بی خطر است؟

مطالعات نشان داده است که مقدار سوکرالوزی که افراد به صورت روزانه در طول زندگیشان مصرف می کنند، توسط ایالات متحده و مقامات بهداشتی بین المللی بی خطر در نظر گرفته شده است. مصرف قابل قبول روزانه (ADI) سوکرالوز توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده، حدود 5 میلی گرم / کیلوگرم از وزن بدن درطول روز است.

آیا افراد مبتلا به دیابت از سوکرالوز استفاده می کنند؟

مطالعات متعدد نشان داده است که می توان از سوکرالوز در افراد مبتلا به دیابت استفاده کرد. سوکرالوز در بدن به عنوان شکر و یا کربوهیدرات شناخته نمی شود ، برای تولید انرژی متابولیزه نمی شود و بر میزان قند خون نیز تاثیر نمی گذارد. سوکرالوز هیچ تاثیری بر قند خون ، متابولیسم کربوهیدرات یا انسولین تولید شده ندارد. محصولات شیرین کننده سوکرالوز طعم خوبی دارند و جایگزین های کم کالری مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت هستند که تمایل دارند کالری و یا شکر مصرفی خود را کاهش دهند. در    صورت بروز هر گونه نگرانی در تغذیه ، افراد مبتلا به دیابت باید با دکتر و یا مرکز بهداشت و درمان دیابت خود برای مشاوره در مورد یک برنامه غذایی جداگانه مشورت کنند.

آیا زنان باردار و شیرده سوکرالوز مصرف می کنند؟

سوکرالوز توسط همه از جمله زنان باردار و شیرده استفاده می شود. اگر چه ممکن است سوکرالوز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم در قبل و بعد از زایمان مورد استفاده قرار گیرد، اما زنان باردار و یا شیرده باید با دکتر و یا متخصص تغذیه خود در مورد خوردن غذاهایی که برای حفظ سلامتی خود و کودک شان در طی این دوران خاص مورد نیازاست، صحبت و مشورت کنند.

آیا سوکرالوز برای کودکان بی خطر است؟

مواد غذایی و نوشیدنی هایی که با سوکرالوز شیرین شده اند برای سلامت یک فرد جوان خطرناک نیست. به هر حال از آنجاییکه انرژی حاصل از کربوهیدرات ها برای بدن یک کودک در حال رشد مهم است،باید توجه داشته باشید که مواد غذایی حاوی شیرین کننده های کم کالری به عنوان بخشی از رژیم غذایی یک کودک مورد استفاده قرار نمی گیرند و مصرف آن نیز برای کودکان توصیه نمی شود.

نقش سوکرالوز در یک رژیم غذایی سالم چیست؟

سوکرالوز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم شامل انواعی از مواد غذایی مغذی است که در وعده های غذایی مناسب مورد ​​استفاده قرار می گیرد. از آنجاییکه سوکرالوز طعم شیرین شکر بدون کالری را دارد برای آشپزی و نانوایی ایده آل است و نیازهای مصرف کنندگان برای تهیه غذاها و نوشیدنی های خوش طعم و شکر بدون کالری را برآورده می کند.