کانون سلامتی کانون سلامتی


طعم شیرین سلامتی

طعم شیرین سلامتی

خلاصه مطلب: اگر شب و روز در رویای خوردن شیرینی‌های خوشمزه هستید، بهتر است در زمان خواب تان تجدید نظر کرده و زمان بیشتری را به خواب خود اختصاص دهید. با توجه به تحقیقات صورت گرفته ثابت شده بدن شما با نیم ساعت کاهش خواب، در طول شب ممکن است در روز بعد، 500 کالری بیشتر از میزان...



اگر شب و روز در رویای خوردن شیرینی‌های خوشمزه هستید، بهتر است در زمان خواب تان تجدید نظر کرده و زمان بیشتری را به خواب خود اختصاص دهید. با توجه به تحقیقات صورت گرفته ثابت شده بدن شما با نیم ساعت کاهش خواب، در طول شب ممکن است در روز بعد، 500 کالری بیشتر از میزان کالری های روزانه خود دریافت کنید. شما به خاطر اندکی تغییر در خواب خود، با این مشکل روبرو خواهید شد. در این شرایط با انتخاب راه حلی عجولانه، به خوردنی‌های شیرین روی می آورید تا احساس خستگی‌ و بی خوابی تان را برطرف کنید. اما با کمی تامل می‌بینید با این روش نه تنها خستگی شما رفع نمی‌شود، بلکه به سستی و بی‌حالی شما نیز کمک خواهد کرد.

 

چطور چاقی را قورت بدیم؟

از طرف دیگر بدن شما به قند (گلوکز) نیاز دارد و این گلوکز می‌تواند از منابع مختلفی مثل نان، سیب زمینی، برنج، ماکارونی و حتی قند، شکر، شیرینی و شکلات تامین شود. با توجه به اینکه شما از همان ابتدای تولد به خوراکی‌های شیرین علاقه زیادی نشان می دهید، بهتر است کنترل این ذائقه، در درجه اول بر عهده “والدین” باشد. آن‌ها باید تلاش کنند تا طعم‌های شیرین و دلچسب را دیرتر به فرزندان بچشانند. در نهایت خود شما نیز می توانید با انتخاب قندهای طبیعی مثل خرما، توت و کشمش جایگزین مناسبی برای شکر و قند مصرفی خود داشته باشید. با این کار هم به سلامت بدن و تناسب اندام خود کمک کرده‌اید و هم از عوارض چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن در امان خواهید بود. اما این نکته به این معنا نیست که این مواد باعث افزایش قند خون نمی‌شود، به عبارتی شما نمی‌توانید هر اندازه که مایلید از این مواد غذایی مصرفکنید.

 

مراقب خودت باش!

شما می‌توانید برای مشخص کردن تاثیر مواد غذایی بر افزایش قند خون، از شاخصی به نام “گلیسمی” کمک بگیرید. شاخص گلیسمی نسبت جذب و تاثیر هر یک از کربوهیدرات موجود در مواد غذایی را بر جریان قند خون شما نشان می‌دهد. این شاخص، “اندیس گلیسمی” نان سفید را ۱۰۰ درصد درنظر گرفته و با مقایسه مواد غذایی، میزان کربوهیدرات موجود در هر غذا را برابر ۵0گرم درنظر می‌گیرند. با این روش “جدول نمایه گلیسمی مواد غذایی” به دست می‌آید. طبق این جدول، نمایه 70 و بین ۵۵ تا ۷۰ و نمایه زیر۵۵ به عنوان گلیسمی بالا، متوسط و پایین محاسبه می‌شود. شما با این روش محاسبه می‌توانید محدودیت‌های موادغذایی با نمایه گلیسمی بالای ۷۰ را تشخیص دهید.

برای مثال نان باگت، پوره سیب‌زمینی پخته، آب‌میوه‌های تجاری، آب طالبی، هنداونه و حتی آب هویج، برای تمامی افراد مبتلا به دیابت، تا حدودی محدودیت‌ ایجاد می‌کند. همچنین توصیه می‌‌شود در مصرف بسیاری از مواد غذایی حاوی قند طبیعی مثل خرما، رطب، توت‌خشک، عسل، انگور و کشمش برای افراد مبتلا به دیابت زیاده روی نشود. سعی کنید از میوه‌هایی مانند  سیب، آلبالو، گیلاس و انواع توت ها، همچنین حبوبات و نان‌های سبوس‌دار برای متعادل نگه داشتن قند خون خود استفاده کنید.

 

دنیای بی حد و مرز شیرین

با این حال گاهی‌اوقات یک هوس خاص و خوشمزه می‌‌تواند پیامی از طرف بدن شما باشد، اگر تا به حال فکر می‌کردید افرادی که با دیابت سروکار دارند، هرگز نباید مواد شیرین یا هر چیزی که از شکر تهیه می‌شود را مصرف کنند، بهتر است در فکر خود تجدیدنظر کنید. چراکه شما می‌توانید از انواع خوردنی‌های شیرین، با بکارگیری روش‎های متفاوت از افزودنی های غذایی جدیدی استفاده کنید. همین حالا می‌تونانید به راحتی به جای استفاده از شکر در انواع غذاها، کیک ها، دسرها و شیرینی های متنوع از جایگزین های‌ شکر که معمولا طعم و مزه شکر را با انرژی و کالری کمتر منتقل می کند. در ضمن، تمام شیرین کننده‌های جایگزین شکر فاقد کالری نبوده و معمولا ازنظر میزان تأثیر گذاری بر قند خون متفاوت عمل خواهند کرد. در این میان تفاوت کلی بین جایگزین‌ها، به مغذی بودن و یا نبودن آن‌ها بستگی دارد. شیرین کننده‌های غیرمغذی و مصنوعی بدون هیچ مشکلی برای میزان قندخون شما، فاقد کالری هستند و برای افراد مبتلا به دیابت و حتی تمام افرادی که تمایل‌ به رعایت رژیم غذایی دارند، بسیار ایده‌ آل است.